Kincsesbánya

Régóta vágyam rá, hogy legyen egy hely, ahol összegyűjtöm azokat a dolgokat, amik nagy hatással vannak rám, és talán másoknak is örömet okoznak. Erről szól az én "kincsesbányám". A listát folyamatosan bővítem, és örömmel veszek hozzá tippeket is. Jó bányászást! :)

Filmek:

Olyan filmeket gyűjtök ide össze, amik emelik a lelket a humoruk vagy mondanivalójuk segítsége által. Ide direkt csak az ilyen jellegű alkotásokat válogatom össze, mert néha saját nehézségeink, megpróbáltatásaink után a lelkünk gyógyír után kiállt, és olyankor ezek az alkotások nagyon üdítően hatnak.


(A címek mögött zárójelben a (vígj.) rövidítéssel jelzem, hogy nem csak tartalmas de nagyon szórakoztató is az alkotás, hiszen sajnos ritka az olyan vidám film, ami intelligens humorral operál, így külön öröm ha találok ilyet, és ha tudsz olyat ami a sorba illene, de még nem szerepel, hálás vagyok ha elküldöd nekem e-mailben a címét. :)

 

Zenék:


A zene rögtön hatással van a kedvünkre, a lelkiállapotunkra. Egy nagyon jó eszköz, hogy ha rosszabb is a kedvünk, kicsit kibillentsük magunkat. De ha valamilyen feladathoz nincs kedvünk, és megtehetjük, hogy közben zenét hallgatunk, egy vidám pörgős playlist könnyen lendületbe hozhat minket. A válogatás végén pedig lesznek olyan zenék is, amik melankólikusak. Ezeket borngósabb hangulatban nem érdemes hallgatni, mert csak ráerősítenek erre a lelkiállapotra, de olyankor nagyon jólesők lehetnek amikor kiegyensúlyozott hangulatban kicsit vissza szeretnénk vonulni,

 

Szakemberek, tanfolyamok, képzések:

Olykor sorszerűen, "véletlenül" is belebotlik az ember a megfelelő szakemberbe, képzésbe, de nem mindig van ilyen szerencsénk. Az ismerőseink ajánlása sem mindig garancia, de azért már sokat jelenthet. Az itt található szakembereket, képzéseket jó szívvel ajánlom, saját jó tapasztalataim alapján.